Primăria Blaj investește peste 3,4 milioane de lei pentru amenajarea urbanistică și peisagistică a curții Colegiului Național I.M. Clain
Data:10/03/2019
Primăria Blaj este pregătită să investească 3,4 milioane de lei, fără TVA, în amenajarea urbanistică și peisagistică a curții Colegiului Național I.M. Clain, una dintre cele mai importante unități de învățământ din județ.
În acest sens a fost lansată licitația privind achiziția de lucrări pentru proiectul “Amenajare urbanistică și peisagistică curte interioară Colegiul Național I.M. Clain” din municipiul Blaj. Proiectul este unul amplu, iar lucrările vizate constă în: amenajări în zona gradiniței, amenajări în zona parcului de lângă capelă, amenajări terenuri de sport, amenajări piațetă, acces str. Tudor Vladimirescu, parcare acces spre ieșirea din spatele liceului și alee spre strada Simion Bărnuțiu.
De asemenea, se achiziționează și lucrări pentru realizarea utilităților necesare obiectivului: rețele exterioare zona piațetă, rețele exterioare zona grădiniță, rețele exterioare zona parc, rețele exterioare zona amfiteatru, rețele exterioare zona terenului de sport, rețele sanitare și hidranți. Durata de realizare a lucrărilor este de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a execuției. Valoarea estimată a lucrării este de 3.431.072 de lei, fără TVA.
Imobilul care găzduiește in prezent Colegiul Național ”Inochentie Micu Clain” a fost construit în 1924, instituția fiind deschisă în 1929. Între 1929-1948, aici au funcționat Liceul de fete ”Sfânta Ecaterina” și Liceul de băieți ”Sfântul Vasile cel Mare”, iar in 1948 ambele unități de învățământ au fost desființate. În clădire a continuat să funcționeze Școala Normală (pedagogică) de fete, iar din 1954 și Școala Medie Mixtă.
În 1977, aici a fost înființat Liceul Industrial cu profil mecanic, electrotehnic, școala profesională și de maiștri. Din toamna anului 1998 a luat ființă Colegiul ”Inochentie Micu Clain”, una din cele mai mari unități de învățământ din județ.